ایزو 3834 چیست و برای چه سازمان هایی کاربردی ست ؟
ایزو 3834 الزامات کیفیتی جوشکاری ذوبی مواد فلزی را در شش بخش شامل می شود.
این استاندارد اخیرا توسط شورای عالی استاندارد بعنوان استاندارد اجباری بمنظور جوشکاری های مورد استفاده در کارگاه های ساخت و نصب مورد تصویب قرار گرفت.
ایرو 3834 که توسط سازمان ملی استاندارد ایران نیز در ۶ مجلد ترجمه و منتشر شده است در سه سطح الزامات کیفیت جوشکاری را بیان می نماید.
این سه سطح شامل ۲-۳۸۳۴، ۳-۳۸۳۴ و ۴-۳۸۳۴ می باشد که سخت گیرانه ترین بخش ۲-۳۸۳۴ است و به ترتیب الزامات آن در استانداردهای ۳-۳۸۳۴ و ۴-۳۸۳۴ ساده تر می شود.
اگر شرکتی بتواند بر اساس استاندارد ۲-۳۸۳۴ مورد ارزیابی انطباق قرار گیرد و در نهایت موفق به دریافت گواهینامه شود مطمئنا استانداردهای دیگر ۳-۳۸۳۴ و ۴-۳۸۳۴ را نیز خواهد داشت.
ایزو3834-2 توسط کمیته فنی شماره ISO/TC 44 و زیر کمیته SC10 تحت عنوان ”یکسان سازی نیازمندیها در زمینه جوشکاری فلزات“ تهیه شده است.
دامنه کاربرد ایزو 3834
این قسمت از ایزو3834 الزامات کیفی جامع را برای جوشکاری ذوبی مواد فلزی در کارگاههای جوشکاری و یا در سایت تعریف میکند.
مراجع اصلی تدوین ایزو 3834
مدارک زیر در راستای استفاده از این استاندارد ضروری هستند. برای منابع دارای تاریخ، تنها ویرایش مشخص شده کاربرد داشته و برای منابع بدون تاریخ، آخرین ویرایش (با تمام پیوستها) اعمال خواهد شد.
ایزو3834 -1 ، ”الزامات کیفیت برای جوشکاری ذوبی مواد فلزی – قسمت اول: معیارهای انتخاب سطح مناسب برای استقرار کیفیت“.
ایزو3834 – 5 ، ”الزامات کیفیت برای جوشکاری ذوبی مواد فلزی – قسمت پنجم: مدارک دارای کاربرد“
اصطلاحات و تعاریف استاندارد ایزو 3834
اصظلاحات و تعاریف مشخص شده در استاندارد ISO 3834-1:2005 ، در این استاندارد نیز استفاده خواهد شد.
کاربرد این بخش از ایزو3834
ایزو3834- 1 ، بعنوان اطلاعات عمومی جهت استفاده از ایزو3834 باید مورد استفاده قرار گیرد.
به منظور برآوردن نیازمندیهای کیفیت ارائه شده در این بخش از ایزو3834، باید از تطابق با استانداردهای مرتبط مطرح شده در ایزو3834-5 اطمینان حاصل گردد.
این بخش از ایزو3834 بطور کامل باید رعایت شود.
در شرایط خاص، بعنوان مثال زمانی که سازنده بیشتر با قسمتهای دیگر استاندارد شامل قسمت سوم یا چهارم سازگاری داشته باشد و یا فعالیتهای بخصوصی را شامل نشود (من جمله عملیات حرارتی) در اینصورت نیازمندیهای مطرح شده در خصوص این فعالیتها میتوانند از لیست موارد الزامی استقرار استاندارد حذف شوند.